Menu
Your Cart

Messen

Messenset kopen
Er zijn veel verschillende messen op de markt en ieder mes heeft zijn eigen kwaliteiten. Wanneer je op zoek bent naar meerdere messen dan is verstandig en tevens voordeliger om direct een messenset te kopen. Er zijn verschillende soorten messensets. Zo vind je bij ons messensets in een messenblok, maar ook messensets die meteen met een snijplank worden geleverd (messenset met snijplank). Want snijden zonder snijplank kan natuurlijk niet. Je kunt ook kiezen uit besteksets, kaassets en een aantal losse messen, zoals de steakmessen of tafelmessen.

Messen opbergen
Om er voor te zorgen dat de messen lang mee gaan en niet snel bot worden is het belangrijk de messen goed op te bergen. Dus niet los in de besteklade te leggen. Helaas gebeurt dit bij veel huishoudens wel, maar naast dat het niet goed voor de mes zelf is, is het ook een stuk minder veilig. Voor mooi snijwerk hoort het mes vlijmscherp te zijn. Het zou vervelend zijn als je je ongelukkig snijdt doordat je iets uit de besteklade wilde pakken.

Keramische messen
Ook voor het kopen van keramische messen ben je bij de Messenset Specialist aan het juiste adres. Keramische messen hebben een aantal voordelen ten opzichte van ‘normale’ messen. Deze messen kennen namelijk een zeer hoge hardheid en slijtvastheid. Daarnaast zijn keramische messen totaal ongevoelig voor voedselzuren. Ook gaat er bij deze messen nul eigen smaak af. Door dit mes op een juiste manier te gebruiken, kan het keramische mes een stuk langer mee gaan dan een stalen mes. Met op een juiste manier gebruiken wordt voornamelijk een snijplank bedoeld. Belangrijk om te weten is, dat keramische messen absoluut niet gebruikt mogen worden op glazen snijplanken.

Verschillende soorten messen
Welke verschillende soorten messen vind je nu eigenlijk in een messenset van de Messenset Specialist? Als eerste is dat een koksmes, want of je nu een amateur kok bent of een professional, geen keuken kan zonder koksmes. Het mes van een koksmes is eigenlijk altijd 20 centimeter lang en loopt rond af. Een koksmes wordt gebruikt voor het grote snijwerk. En voor het fijne snijwerk vind je in een messenset altijd een officemes. Dit is een klein en lichte mes, waardoor dit type mes uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld snijden van groenten en fruit. Vanzelfsprekend wordt het vlees gesneden door een vleesmes en brood door een broodmes.

Een vleesmes heeft veel verwantschap met een koksmes, maar het grote verschil is dat de breedte van een vleesmes een stuk dunner is. Hierdoor is het gemakkelijker om dunne plakken vlees te snijden. Een broodmes is een stuk langer dan een vleesmes en loopt niet rond af. Het is een recht, smal mes met een vaak gekartelde rand. Dit mes is naast het snijden van alle soorten brood ook zeer geschikt voor het snijden van watermeloenen. Een schilmes ontbreekt ook bijna nooit in een messenset. Zoals de naam al doet vermoeden wordt een schilmes gebruikt voor het schillen van bijvoorbeeld aardappelen en fruit. Mocht je niet zo’n ster zijn in schillen dan kan je ook voor een dunschiller kiezen.